میرحامد اختری در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین گفت: عدم اجرای طرح آمایش سرزمین از تنگناهای موجود درعرصه های منابع طبیعی استان قزوین است و در صورت اجرایی شدن این طرح میزان پوشش گیاهی مراتع افزایش می یابد.
وی اظهار داشت: اجرای طرح آمایش سرزمین برای تعیین الگوهای کشت جایگزین، یکپارچه سازی اراضی کشاورزی، تعیین بازده محصول برمبنای آب مصرفی، ایجاد تعادل دام و مرتع و روشهای نوین آبیاری و آبخیزداری برنامه ریزی شده است.
اختری اضافه کرد: تامین امنیت غذایی و کشت محصولات استراتژیک، حفظ و پایداری منابع پایه، افزایش راندمان تولید محصولات، افزایش راندمان آبیاری، اشتغالزایی و حفظ عرصه های کشاورزی از اهداف اجرای طرح آمایش سرزمین است.
وی اجرای طرح آمایش سرزمین برای استفاده بهینه و کاربردی از زمینهای منابع ملی را ضرورتی ملی و انکارناپذیر دانست و گفت: در قالب طرح آمایش سرزمین، نوع کاربرد زمینهای منابع ملی براساس استعداد و ظرفیت طبیعی مشخص خواهد شد.
اختری بیان کرد: منابع آب و خاک در مناطق مختلف، کاربردهای خاصی نظیر استعداد زراعت، باغ، گردشگری، صنعتی، جنگل کاری و مرتعی دارند و تهیه طرح آمایش سرزمین باعث برنامه ریزی برای بهره وری مطلوب از این منابع خواهد شد.
وی عدم بهره وری درست از زمینهای منابع ملی و زیانهای اقتصادی آن را یادآور شد و افزود: باید از کاربری نابجای زمینهای منابع ملی جلوگیری کرد.
اختری رعایت قانون برای همه و قائل نشدن تبعیض را یکی از راهکارهای حفظ منابع ملی عنوان کرد.
وی در پایان از رسانهها به عنوان یکی از ارکان مهم برای اطلاع رسانی در مورد منابع ملی یاد کرد و افزود: رسانهها برای تبیین ضرورت برنامه ریزی، سرمایه گذاری و جلب توجه مدیریت کلان جامعه به اهمیت نقش منابع ملی در توسعه پایدار رسالت و نقش برجسته ای بر عهده دارند.
نظر شما